Машинно нанасяне на вароциментови, циментови и гипсови мазилки върху основи от тухлени и керамични блокове, ytong, бетонни стени и тавани и др. Смесителната помпа, наречена още машина за мазане, смесва непрекъснато сухата смес с препоръчителното количество вода и го подава посредством шнекова помпа към мястото на нанасяне.

Ползването на тази технология свежда до минимум разхода на материал и труд, както и увеличава многократно производителността ( 100 м2 на ден за една машина ), което прави този метод предпочитан от повечето инвеститори. След завършване на процеса, стените нямат нужда от допълнителна обработка за нанасяне на финишното покритие – латекс, интериорни мазилки и др.

Гипсът е предпочитан материал от водещите фирма по света. Той предлага забележителни строително-биологични качества за приятен климат за живот. Гипсът може бързо да поеме влага от въздуха в помещението или да я отдаде отново. Освен това той има добра паропропускливост. Идеален за създаване на хармоничен климат в помещенията.

Пред Вас стоят всички възможности за обработка на повърхността: от естетичната гладка повърхност до силновъздействащата пердашена структура. Също, когато предстои боядисване, облепяне с тапети или плочки, този модерен строителен материал предлага идеалната основа.